Çfarë ndikon në realizimin e ActiveCampaign tuaj?
Disa faktorë kyç përcaktojnë nëse email-et tuaja arrijnë në kutinë postare. Reputacioni i dërguesit është një faktor i rëndësishëm. Është një rezultat që ju caktohet nga ofruesit e shërbimeve të internetit si Gmail ose Outlook.Ky rezultat bazohet në sjelljet e dërgimit në të kaluarën. Metrika të tilla si normat e hapjes, ankesat për spam dhe normat e kthimit të email-eve ndikojnë në reputacionin e dërguesit tuaj. Një reputacion i ulët mund të çojë në filtrimin ose bllokimin e email-eve.Prandaj, mbajtja e një rezultati të mirë është thelbësore për suksesin. Kjo tregon se emailet tuaja janë të rëndësishme dhe të vlerësuara.
Roli i Autentifikimit të Email-it
Konfigurimi i duhur teknik është absolutisht thelbësor. Protokollet e vërtetimit të email-it vërtetojnë se email-et tuaja janë të ligjshme. Kjo përfshin konfigurimin e SPF, DKIM dhe DMARC. Këto Të dhënat e telemarketingut protokolle u tregojnë serverëve marrës se ju jeni ai që thoni se jeni. Pa to, emailet tuaja duken të dyshimta dhe ka më shumë të ngjarë të shënohen si spam.Për më tepër, DMARC ju lejon t'u tregoni serverëve marrës se çfarë të bëjnë nëse një email nuk arrin të kalojë vërtetimin. Kjo rrit ndjeshëm besueshmërinë tuaj dhe përmirëson mundësinë e dorëzimit.
Ndikimi i Cilësisë së Listës dhe Angazhimit
Një listë email-esh e pastër dhe e angazhuar është aseti juaj më i madh. Është e rëndësishme t'ua dërgoni vetëm njerëzve që janë regjistruar aktivisht në listën tuaj. Mos blini kurrë lista email-esh. Këto lista shpesh përmbajnë adresa të pavlefshme dhe kurthe spam-i. Ato gjithashtu çojnë në shkallë të lartë të kthimit të email-eve dhe ankesave. Kjo praktikë do të dëmtojë rëndë reputacionin e dërguesit tuaj. Në vend të kësaj, përdorni regjistrimin e dyfishtë për të verifikuar që çdo pajtimtar dëshiron vërtet email-et tuaja. Ky hap i thjeshtë siguron një listë me cilësi më të lartë dhe angazhim më të mirë.
Ruajtja e Shëndetit të Listës

Pastrimi i rregullt i listës suaj është një praktikë e mirë. Hiqni abonentët joaktivë dhe adresat e email-it që kthehen shpesh.Mjetet e automatizimit të ActiveCampaign e bëjnë këtë proces më të lehtë. Ju mund të hiqni ose riangazhoni automatikisht abonentët që nuk kanë hapur një email për një kohë. Duke e mbajtur listën tuaj të shëndetshme, ju tregoni se jeni një dërgues i përgjegjshëm.Kjo, nga ana tjetër, rrit normat e dorëzimit tuaj me kalimin e kohës.
Përmbajtja dhe Zakonet e Dërgimit
Përmbajtja e emaileve tuaja gjithashtu ka shumë rëndësi. Shmangni përdorimin e gjuhës së spamit ose shenjave të pikësimit të tepërta. Përdorni një ekuilibër të mirë midis tekstit dhe imazheve. Për më tepër, sigurohuni që njerëzit ta kenë të lehtë të çregjistrohen. Fshehja e lidhjes së çregjistrimit është një ide e keqe. Shpesh çon në ankesa më të larta për spam. Gjithashtu duhet të jeni të qëndrueshëm me frekuencën e dërgimit. Mos dërgoni shumë email-e, shumë shpejt, përndryshe audienca juaj mund të mërzitet.